Sommar i Skåne och besök i Helsingborg

Hejsan!

Första dagen på arbetet efter en härlig sommar. Vilken underbar sådan. Sverige har verkligen visat sig från den bästa sidan. Klarblå himmel, varma kvällar och varmt i vattnet.

Skönt att återgå till vardagen med jobb och förskola. Lovisa börjar på en ny förskola imorgon, spännande. 

Förra torsdags begav vi oss ner till Österlen med en fullpackad bil. Våra kära vänner Katarina och Anders har sommarhus i Borrby, hjärtat av Österlen. Borrby bjöd på underbara dagar. Vi åkte runt en del och besökte bla, FN- förbundet i Dag Hammarskjölds gård, Backåkra. Alla ambassadörer i FN- säkerhetsråd var där i början av maj och besökte hans gamla gård. 

Häftigt och se gården och den vackra omgivningen. 

Backåkra. 

Vi besökte även franska creperiet, Mandelmans gårdar, loppisar och självklart Borrby strand. 

Vattnet i havet var så varmt 23 grader och vågor. Första gången på länge man verkligen kunde vara kvar i vattnet utan att frysa ihjäl. 

Mysiga fik, här är vi på Olof Viktors, där kan man köpa deras egna ostar, musli, marmelad och färskt bröd.

Vi åt en gudomligt god kräftsmörgås till lunch.
Ett franska creperi, inne på en bakgård. Besökte vi en dag. Här provade vi deras pannkaka med vaniljglass, stekta kaneläpplen och calvados. 
Älskar dessa mysiga ställen som det finns gott om i Skåne och inte långt därifrån med gångavstånd låg Mandelmans trädgårdar. 

Fin fina loppisfynd gjorde jag också. Vi åkte vid sex tiden en morgon för att gå på loppisen i Simrishamn. Där kan man verkligen göra fynd. Mer om det en annan dag. 

Vi hade även mysiga kvällar när vi lagade mat hemma och barnen lekte, hoppade studsmatta och vi satt uppe sent på kvällarna och pratade, drack lite bubbel.  Underbar semester. 
<3

Underbara dagar och kvällar, tack för denna gång kära vänner.

<3

På måndagen när vi lämnat vännerna i Borrby, stannade vi till hemma hos familjen Davidsson som bor i vackra Hälsingborg. Huset ligger precis vid havet,

Fortuna strand.

Lovisa bjöd alla på vatten som hon tappade upp från tappen, måste införskaffa en sådan 🙂

Det var lite från våra härliga minisemester. Nu är det dags att sussa. Imorgon har vi lite sovmorgon, börjar 09.30.

Önskar er en fin kväll! 

Kram!