Antikmarknad i Askersund.

För några helger sedan var det dags för den årliga antikmarknaden i Askersund.

På marknaden kan man hitta precis alla möjliga fynd.

Jag var inte ute efter något speciellt, men några gamla blåvita tallrikar och ett gulligt svart avlastningsbord fick följa med hem 🙂

Jag och min svärmor och svägerska Therese åker hit varje år. En supermysig tradition vi har. Efter marknaden tar vi en promenad till Husabergsudde där mina svärföräldrar har sin husvagn stående över sommaren. Där brukar vi äta lunch, fika och bada efter marknaden. I år var det inget roligt väder så hoppade husvagnsbesöket.

Marknaden ligger längst med vattnet i den vackra sommarstad, så fint här är. Små roliga bodar längst med kajen. Glass i stora lass och cafeer i de små gränderna.

Även om glass är gott så blev vi inte så sugna eftersom regnet hängde i luften och det var kallt. Vi fikade på ett jättemysigt ställe vid torget.

Kön till fiket var mils lång eftersom alla ville in och värma sig. Tillsist fick vi ett bord vid fönstret med utsikt mot innegården.

Svärmor och Therese

Efter påfyllning av lite mer energi, fortsatte vi vår rundvandring bland stånden. Här kan man hitta både gammalt som nytt.

Bordet jag sprang på blev jag så nöjd över och här nedan får ni se en glimt av detta.

Visste egentligen inte alls först vart det skulle få plats men när jag kom hem kändes det så rätt att ställa det i hallen. Det fick det bli och nu är det självklart att vi alltid haft ett bord där…:)

Platsen i hallen bliv en liten myshörna där man kan sitta och vila.

Kyrkan i bakgrunden ligger med utsikt mot vattnet, ett drömmställe att gifta sig på , om ni frågar mig!

Har ni inte varit i Askersund så borde ni åka dit och besöka, de små bodarna, badställen, restauranger, fik och glass. En riktig sommarstad.

Åker man förbi Askersund ca: 5 min bort kommer man till Stjärnsund slott. Också det ett fantastiskt ställe som ligger lite på höjden över Vättern. Här kan man gå guidad tur på slottet och äta buffé i cafet intill.

http://www.stjernsundslottscafe.se

Det var lite från årets tripp till antikmarknaden.

Nu ska vi ta kväll här hemma och se en film. Imorgon är det fredag igen.. och vi ska på kräftskiva med våra kära grannar. Det blir super.

Önskar er en fin torsdagskväll!

Kram <3